Funkishus

Et funkishus er et moderne hus, kendt for det enkle udtryk og et hus med stilrene linjer, hvor selve funktionaliteten er i centrum. Det er ofte også et energivenligt hus, hvor du kan genanvende meget af varmen fra stueetagen.

Formidable funkishuse...

Hvad er et Funkishus?

Et funkishus er et kvadratisk moderne hus, kendt for det enkle udtryk og et hus med stilrene linjer, hvor selve funktionaliteten er i centrum.

Funkishus også kaldet bokshus eller typehus med fladt tag har 2 fuldt udnyttede etager, som giver en virkelig god udnyttelse af pladsen, både ved et fritliggende funkishus eller et funkishus tilpasset en skråning. Der er derfor mulighed for at få plads til det hele selv med en meget stor familie.

Det er også muligt at lave forskellige loftshøjder i dele af huset f.eks. i stuen.

Det er ofte også et energivenligt hus, hvor du kan genanvende meget af varmen fra stueetagen op på 1. salen.

Der er virkelig mange muligheder, så kom med dine ønsker og lad os hjælpe med at få dine drømme opfyldt.

Funkis kommer af ordet funktionalisme

En funkisvilla er et funktionalistisk hus med en meget klar, geometrisk form. Vinduer og døre er placeret asymmetrisk helt uden overflødig pynt, og har fladt eller let skrånende tag. Funkisvillaen er et rendyrket funktionalistisk hus uden overflødig pynt, byggestilen er fra 1920’erne eller 1930’erne.

Hvordan er funkisvillaens arkitektur?

En funkisvilla er enkel og klar i sin form og sit udtryk og befriet for al overflødig udsmykning som fx friser, gesimser og ornamentik.

Bygningen har en klar geometrisk form med vinduer og døre, der er placeret frit i facaden efter funktionelle krav som lys eller udsigt. I nogle bygninger opløses den stramme kantede form enkelte steder, med fx afrundede hjørner eller cirkulære bygningsdele.

De fleste vinduer er kvadratiske, men enkelte er runde, hvilket bryder det kantede udtryk. Der er næsten altid vinduer i facadens hjørner.

Oprindeligt var funkisvillaernes facader blank mur eller pudset i indfarvet mørtel. Men det er de hvid pudsede facader og sorte vinduesrammer, som mange forbinder med funkisvillaen.

Send en forespørgsel